Monday, November 29, 2010

daging burger


Bahan-bahan ( 15-20 keping )

  • 2 cawan daging cincang
  • 1 cawan breadcrumbs(serbuk roti)
  • 1 labu bawang besar-saiz kecil
  • 2 ulas bawang putih
  • 1 biji telur
  • 1 sudu besar worcestershire sauce
  • garam dan gula secukupnya

Cara-cara

  1. Gaul semua bahan-bahan di atas kecuali telur.
  2. Pukul telur sekejap. Masukkan sikit demi sedikit. Agak-agak boleh bentuk, berhenti dari masukkan telur.
  3. Ambik sedikit dan buat bentuk bulat. Kemudian leperkan/ nipis. Buat sampai habis
  4. Lepas tu bolehlah digoreng.
  5. Lagi nipis lagi sedap.. untuk dapatkan bentuk yang nipis boleh disimpan dulu dalam freezer. Kemudian potonglah nipis-nipis.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...